Medalie de Aur pentru elevii de la C.N. „Petru Rareș” la Festivalul Internațional de film Video Art

În perioada 13-16 iulie 2017 s-a desfăşurat, la Suceava, Festivalul Internaţional de film VIDEO ART, ediţia a IX-a, înscris pe poziţia 46 in Calendarul activităţilor educative naţionale finanţate de MEN in anul şcolar 2016-2017, aprobat prin OMEN nr. 3248/14,02.2017, Anexa B nr. 26400/2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Concursul se adresează elevilor de liceu şi studenţilor, cu vârsta cuprinsă între 15-20 de ani, pasionaţi de arta cinematografică zn diversele ei forme.
Secţiunile concursului au fost: film de scurt metraj şi spot publicitar cu impact social.

În urma jurizării filmelor înscrise în concurs au fost selectate, pentru fiecare secţiune, primele zece echipaje nominalizate în ordinea punctajului obţinut.

Din judeţul Neamţ au fost selectate pentru a participa la etapa finală trei filme realizate de elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ, îndrumaţi de dI. prof. Lucian Iordăchescu.

La secţiunea spot publicitar cu impact social a participat echipajul format din Elena Dumitru şi Alin Ciuchi, iar la secţiunea film de scurtmetraj au participat echipajele formate din elevii Andrei Grădinariu/ Letiţia Florea şi Maia Croitoru/ Monique Tuţuianu.

Pe parcursul festivalului, fiecare echipaj a avut de realizat un film documentar de scurtmetraj cu tema Casa bucovineană, activitatea constând în filmări în zone diferite ale judeţului Suceava şi reportaj cu oameni ai locurilor.
Juriul a fost format din personalităţi ale domeniului cinematografic din România, alături de care s-a afiat Dave Watterson din Marea Britanie, preşedintele în exerciţiu al Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA).

Ca urmare a jurizării internaţionale, s-a decis acordarea Medaliei de aur UNICA pentru cel mai bun film din concursul VIDEO ART, filmului TE CUNOSC, realizat de Elena Dumitru şi Alin Ciuchi, elevi în clasa a XII-a C la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, sub indrumarea d-lui profesor Lucian Iordăchescu.

Atât filmul participant în concurs, cât şi filmul documentar Acasă în Gura Hurnorului, realizat de echipajul premiat cu cea mai înaltă distincţie din cadrul festivalului, sunt dovezi ale implicării cu pasiune a acestor elevi în activităţi artistice extraşcolare, dobândind cunoştinţe aprofundate în tehnica şi arta cinematografică.

Felicitări elevilor şi profesorului Indumător pentru performanţa remarcabilă obţinută la Festivalul Internaţional VIDEO ART! 

PUBLICITATE