Material lemnos în valoare de 19.900 lei, confiscat de către polițiști

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică- BCDS din cadrul IPJ Neamț au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale la regimul silvic. Astfel, a fost verificată activitatea societăților comerciale cu profil de prelucrare și transport material lemnos de pe raza comunelor Vânători Neamț, Pipirig, Crăcăoani, Tupliați, Dămuc, Bicaz Chei, Bicaz Ardeal, Tarcău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat două infracțiuni de evaziune fiscală și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 la Codul Silvic și 1 la HG 470/2014, în valoare de 15000 de lei. Totodată au fost verificate în trafic 21 de autoturisme, prin aplicația Wood Tracking, și a fost confiscată cantitatea de 90,82 mc de lemn, dintre care 14,9 mc de cherestea, 63,1mc de lemn de lucru și 12,8 mc de lemn de foc, în valoare de 19980 de lei.
Exemplu: În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Bicaz-Chei, s-a constatat că administratorul societății nu a înregistrat în actele contabile volumul total de 235,94 mc. materiale lemnoase, diverse sortimente (buștean gater, lemn de foc, cherestea) și specii (brad, molid, mesteacăn, paltin de munte, plop tremurător, salcie căprească), considerându-se că au fost valorificate fără evidențierea veniturilor realizate.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de infracţiunii de „omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate” faptă prevăzută și pedepsită de Legea 241/2005 R.

PUBLICITATE