Mărturie EXPLOZIVĂ la DNA: Ionel Arsene i-ar fi promis lui ‘Pinalti’ că PSD îl va grația

Ionel Arsene i-a transmis lui Gheorghe Ştefan, în ianuarie 2017, „să stea liniştit” pentru că PSD urmează să dea o ordonanţă privind graţierea unor pedepse, în urma căreia va ieşi din închisoare, potrivit motivării deciziei Tribunalului Bacău de respingere a arestării preventive a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Informatia reiese din declaratia de martor data in dosar de fiul lui Gheorghe Stefan, Gabriel Stefan, care a relatat o intalnire pe care a avut-o cu Ionel Arsene, la cererea tatalui sau.

„După condamnarea definitivă a tatălui său (3.10.2016), la cererea acestuia, l-a contactat din nou pe A.I. şi i-a transmis un bileţel scris de Ş.G. Întâlnirea dintre martor şi A.I. a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Judeţean Neamţ, la sfârşitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul, A.I. i-a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit, întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile”, se arată în motivare.

Conform aceleiaşi surse, dosarul în care este cercetat Arsene a fost deschis în mai 2017, în urma unui denunţ formulat de fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

„Din actul de sesizare rezultă că în vara anului 2013, în restaurantul (…) din Bucureşti, Ş.G. (în acea perioadă primarul municipiului Piatra Neamţ şi preşedinte PDL Neamţ) i-a dat lui A.I. (în acea perioadă preşedinte PSD Neamţ şi deputat din partea aceleiaşi formaţiuni politice) suma de 100.000 euro pentru ca acesta din urmă să-şi exercite indirect influenţa asupra lui H.G. (Horia Georgescu – n.r.), preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, cu scopul de a-l declara incompatibil pe T.C. (în acea perioadă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi preşedintele UNPR Neamţ)”, se precizează în motivare. – notează ziarulevenimentul.ro

Un alt aspect al denunţului formulat de ŞG priveşte remiterea sumei de 50.000 euro lui AI, în vara anului 2013, pentru ca acesta să intervină la preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu – AFM – GA, pentru ca acesta să vireze sume de bani către Primăria Gîrcina, judeţ Neamţ în vederea achitării unor facturi emise de SC STRONG MONTAJ SA”, se arată în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Bacău. -conform mediafax.ro

Fostul deputat PSD Ionel Arsene, în prezent preşedinte al CJ Neamţ, a fost reţinut de procurorii DNA pe 18 ianuarie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. El a fost prezentat pe 19 ianuarie la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile.

Vezi motivarea intanței – AICI

Vezi și Referatul procurorilor DNA prin care s-a cerut arestarea lui Arsene. Vezi firul evenimentelor

PUBLICITATE