Mai sunt două zile pentru depus proiecte la Consiliul Județean, pe Legea 350/2005


Consiliul Județean Neamț face apel către entitățile care se încadrează în condițiile impuse pentru a beneficia de sprijin financiar ca să deruleze proiecte de interes județean, în baza prevederilor Legii 350/2005.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Anunțului de participare, mai sunt două zile pentru înregistrat dosare de la cei interesați de a primi finanțare nerambursabilă de la CJ Neamț, pentru realizarea de proiecte de interes județean. Până astăzi, 9 martie, avem înregistrate doar șapte dosare, în condițiile în care sumele disponibile ar acoperi mult mai multe solicitări. Rămâne de stabilit și eligibilitatea acestor solicitări, având în vedere că de luni, 14 martie, comisia de evaluare și selecție a proiectelor va verifica fiecare aplicație în parte și va stabili dacă poate primi finanțare conform ghidului aprobat, sau nu. Este posibil ca în ultimele două zile în care se vor mai primi cereri să se înregistreze mai multe proiecte, dar scopul nostru este să îi atenționăm pe cei interesați de sprijinul nerambursabil, să finalizeze proiectele în vederea depunerii lor în termen“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Până astăzi, 9 martie, prin Registratura Consiliului Județean Neamț au trecut șapte solicitări: trei pentru domeniul sportului, două pentru proiecte din social și două pe cultură, religie, învățământ și mediu.

Conform votului consilierilor județeni nemțeni, în acest an se vor acorda 300.000 de lei pentru finanțarea proiectelor din domeniul culturii, aceeași sumă pentru proiecte sociale și un million de lei pentru proiecte din domeniul finanțabil sport.

Proiectele din cultură și social pot primi o finanțare nerambursabilă de cel mult 20.000 de lei fiecare, chiar dacă valoarea totală depășește această limită. De asemenea, pentru fiecare proiect care va intra la finanțare, solicitantul trebuie să asigure o confinanțare de cel puțin 10% din valoarea lui.

Banii pentru sport se împart pe trei categorii. Prima este „Sportul de echipă“, fiind vizate echipe din divizia superioară, care pot primi cel mult 100.000 de lei pe proiect, divizia medie – 70.000 de lei pe proiect și divizia inferioară – 30.000 de lei pe proiect. În cazul „Sportului individual“, se vor acorda maximum 15.000 de lei pe proiect. În a doua categorie sunt proiectele „Sportul pentru toți“, alocarea fiind de 15.000 de lei pentru fiecare, iar pentru „Sportul școlar“, bugetul județului va suporta câte 10.000 de lei pe proiect.

Evaluarea tuturor aplicațiilor se va face în perioada 14 martie – 9 aprilie.

PUBLICITATE