„Mai degrabă inginer și cetățean decât politician”. Cine dă cu PNL-ul de pământ?


În urma unei „atitudini pro-PSD manifestate în Consiliul Județean Neamț”, consilierul Andrei Ignat, a fost exclus din PNL Neamț. (Andrei Ignat a mai fost exclus din PNL Neamț în urmă cu 3 ani. Atunci s-a înscris în Inițiativa România Liberală. După ce IRL a fuzionat cu PDL – care a fuzionat cu PNL- acesta a devenit din nou membru liberal.)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Excluderea a fost anunțată astăzi în urma unei conferințe de presă la sediul PNL din Kogălniceanu, de copreşedinţii PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc și Alexandru Drăgan. În consecință, conducerea filialei va depune, la Prefectură o solicitare prin care să se constate încetarea mandatului de consilier județean. „Vom vedea cât de apolitic este prefectul și dacă va avea şi în acest caz aceeaşi grabă ca în cazul lui Constantin Iacoban” – a declarat Mugur Cozmanciuc

La rândul său, consilierul județean Andrei Ignat nu a ezitat să ofere un răspuns pe pagina de Facebook:

Andrei Ignat – 22 ianuarie – 21:00 ·

Azi-dimineaţă, am aflat de la colegii din presa locală că am fost exclus din Partidul Naţional Liberal, decizia fiind luată ieri seară, în forul de conducere judeţean. 

Ironia sorţii: decizia vine la mai puţin de 24 de ore de când declaram, pe această pagină, că nu sunt argatul niciunui partid politic şi nici al vreunei mafii transpartinice.***
Nu doar că niciunul dintre cetăţenii care conduc PNL-Neamţ nu a găsit de cuviinţă să mă anunţe că are loc o şedinţă de excludere (la care, chiar şi la comunişti, împricinaţii erau prezenţi şi aveau dreptul la cuvânt în apărarea lor), dar nici măcar nu m-au înştiinţat cu privire la măsura luată şi la motivele care au stat la baza ei.
În pofida acestei realităţi urât mirositoare, încă refuz să cred că liderii PNL-Neamț se comportă ca un cuib de tâlhari la drumul mare sau ca o grupare mafiotă din Sicilia. Aştept să mă lămuresc asupra situaţiei şi voi exprima public un punct de vedere în zilele următoare.
Fiţi siguri că voi spune lucrurilor pe nume, după cum îmi sunt firea şi caracterul, şi aşa cum bine ştiu oamenii care m-au cunoscut faţă către faţă. Altminteri, aşa cum am mai spus şi spun mereu: am un cap pe umeri, două mâini învăţate cu munca din copilărie, am o meserie pe care o cunosc bine, şi nu trăiesc de pe urma politicii.

Andrei Ignat – 20 ianuarie la 19:52

*** MAI DEGRABĂ INGINER ŞI CETĂŢEAN, DECÂT POLITICIAN

O dată cu lărgirea audienţei postărilor de pe pagină prin promovarea acestora, au apărut şi oamenii care, cunoscându-mă puţin spre deloc, mă întreabă ce partid reprezint. Le răspund direct: mai presus de orice, sunt om, român, pietrean şi inginer specializat în construcţii hidrotehnice. Sunt membru al Partidului Naţional Liberal din anul 2000, pentru că în tradiția liberală regăsesc cele mai multe dintre convingerile mele.

Pe această pagină şi în campania „Împreună, construim viitorul Pietrei”, mă adresez oamenilor în calitate de om şi de cetăţean care își propune să schimbe în bine lucrurile din oraș, și nu în calitate de membru al unui partid. Nu m-am ferit niciodată şi nu mă voi feri vreodată să critic propriul partid atunci când o ia razna, sau pe oamenii incompetenți și necinstiți care poartă carnet de membru al PNL. Am şi fost exclus din PNL, la un moment dat, pentru că am fost „tare în clonţ” exact cu asemenea oameni.
Acesta este un risc pe care mi-l asum mereu, întrucât consider că niciun partid din lumea asta nu poate avea autoritatea de a obliga un om să spună că albul e negru şi viceversa. În plus, am un cap pe umeri, două mâini învăţate cu munca din copilărie, am o meserie pe care o cunosc bine, şi nu trăiesc de pe urma politicii.

Nu sunt, aşadar, argatul niciunui partid politic şi nici al vreunei mafii transpartinice!
Sunt însă un cetățean din Piatra-Neamţ, care vrea ca oraşul lui să devină un loc mai bun de trăit.

PUBLICITATE