MAI: 7.300 de incidente sesizate la numărul 112 în perioada sărbătorilor, la nivel național

Echipajele de poliție au intervenit în perioada sărbătorilor pascale pentru soluționarea a aproximativ 7.300 de incidente sesizate prin 112, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog, în cadrul unei declarații de presă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În intervalul 14 – 16 aprilie, au fost la datorie peste 50.000 de angajați ai MAI, media zilnică fiind de 25.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri. Efectivele MAI au acordat o atenție deosebită zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și celor aproximativ 18.000 de lăcașuri de cult, în cele mai multe dintre acestea având loc manifestări religioase de amploare.

La nivel național, au fost organizate peste 6.300 de patrule de ordine publică formate din polițiști și 1.466 din efective mixte de jandarmi și polițiști.

Echipajele de poliție au intervenit în aceste zile pentru soluționarea a aproximativ 7.300 de incidente sesizate prin sistemul național unic de urgență 112.

În zonele de vacanță – stațiuni sau regiuni turistice – nu s-au înregistrat evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor.
Numărul de intervenţii gestionate s-a încadrat în valoarea medie normală pentru această perioadă a anului, inclusiv pentru Noaptea de Înviere.

În planul siguranței publice, în ultimele trei zile au fost prinși în flagrant 342 de autori de infracțiuni. De asemenea, polițiștii au constatat aproximativ 13.500 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 5 milioane de lei.

Efectivele de jandarmi au desfășurat misiuni de asigurare a ordinii publice la peste 730 de evenimente, dintre care 600 de manifestări religioase, 53 cultural-artistice și 60 sportive.
La rândul lor, jandarmii montani au acționat în sprijinul a șapte persoane aflate în situații de dificultate.

Pompierii au început încă din perioada premergătoare sărbătorilor pascale să verifice respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de cult și cele de cazare turistică, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol cetățenii.
Măsurile de prevenire luate de către pompieri au avut efect, astfel că în noaptea de Înviere nu s-a produs niciun incendiu la lăcașurile de cult.

De asemenea, 45 de persoane au fost salvate în urma intervenției structurilor pentru situații de urgență, iar 2.770 au fost asistate medical.
Cu sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviație au fost transportate la unitățile spitalicești persoanele care aveau nevoie urgentă de asistență medicală de specialitate.
Aeronavele IGAv au executat 48 de misiuni aero-medicale.

Pe linia siguranței rutiere, polițiștii au constatat 344 de infracțiuni și 9.437 de contravenții, aplicând amenzi în valoare de aprox. 3 milioane de lei.
Peste 80 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alcool și 4.173 pentru depășirea vitezei legale.
Aproximativ 130 de conducători auto au rămas fără permis pentru că au consumat băuturi alcoolice, iar 294 pentru că nu au respectat limitele de viteză.
Sâmbătă traficul auto a fost monitorizat din aer de către un elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

PUBLICITATE