Luni, 21 august, caravana de promovare a Campaniei ”Aripi Frânte”, la Biblioteca „Kirileanu”

În data de 21 august, începând cu ora 11:00, la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” din Bulevardul Republicii nr. 15, Asociația Necuvinte în colaborare cu Poliția Română organizează un eveniment de informare, conștientizare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței în familie. Evenimentul este realizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul face parte din cadrul Caravanei naționale de promovare a campaniei Aripi Frânte. În cadrul evenimentului, se va viziona documentarul “Aripi Frânte” care a dat și numele campaniei, se vor distribui materiale și se vor purta discuții cu participanții privind metodele de prevenire și ieșire dintr-o relație de tip abuziv și despre importanța colaborării interinstituționale pentru eliminarea acestui fenomen.

La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice, membri ai organizațiilor neguvernamentale și alte persoane interesate.

Asociația Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie 2016 în colaborare cu Poliția Română prima campania națională de prevenire a violenței intrafamiliale Aripi Frânte.
Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte” care prezintă situația victimelor violenței domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui, prin câteva cazuri ale unor deținute aflate în Penitenciarul de Femei Târgşor.
Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devina din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care până la finalul anului va fi distribuit în toate secțiile de poliție la nivel național. Acest Ghid se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.
Ghidul este însoțit de afișe care vor fi lipite în scările de bloc la aviziere. Afișele vizează “cifra neagră” a violenței, acele persoane necurpinse de nici o statistică, care nu au vorbit niciodată despre ceea ce trăiesc.

PUBLICITATE