Ludovic Orban se detașează în câștigător al competiției interne din PNL

Competiția pentru funcția de președinte al PNL a intrat în linie dreaptă. Sâmbătă, 17 iunie, cei 5000 de delegați își vor alege viitorul președinte dar și conducerea centrală a PNL.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După centralizarea voturilor de susținere dat în toate filialele PNL din țară, Ludovic Orban se detașează în câștigător sigur. Analiza e cât se poate de simplă, Orban fiind susținut de majoritatea filialelor cu rezultate foarte bune în alegerile locale, dându-le un număr de delegați mai mare ca reprezentativitate. Astfel, 40 de filiale au susținut moțiunea ”PNL – Forța Dreptei”, precum și un număr de 2412 de voturi pentru moțiune, în Colegiile Directoare Județene.

Cristian Bușoi este susținut doar de 22 de filiale (unele filiale susținând ambele moțiuni) și a primit 1132 voturi în Colegiile Directoare Județene.

Viorel Cataramă are susținerea a doar 6 filiale, ceea ce îl poate exclude din start din competiția internă.

Făcând un calcul simplu, peste 60% din filiale și delegați au susținut, prin vot secret, candidatura lui Ludovic Orban la șefia PNL și doar 28% pe cea a lui Cristian Bușoi.

Valul de simpatie de care se bucură Ludovic Orban, rezultatele bune ale PNL din alegerile locale parțiale din 11 iunie dar și degringolada din interiorul PSD și de la guvernare pot crea un drum excelent pentru PNL care se poate relansa surprinzător după pierderea alegerilor parlamentare din 2016.

PUBLICITATE