Lostriţă pescuită ilegal, postată pe Facebook. Rezultat: dosar penal pentru braconaj


13087588_1176959628989689_520391230467095239_nO fotografie publicată pe Facebook, cu o persoană care se lăuda cu un pește de 5 kg a pus în mișcare o anchetă, în urma căreia au fost prinși doi bărbați care comiteau infracțiuni de braconaj piscicol. Situația a devenit alarmantă după ce mai multe grupuri ecologiste de mediu au observat că acel pește face parte dintr-o specie critic periclitată la nivel național – Lostrița

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 27 aprilie, Garda Națională de Mediu – Comisariatul județean Mureș și Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul că o persoană din localitatea Răstolița a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un pește din specia lostrița, cântărind aproximativ 5 kg.
Comunicat de presa-page-001Garda Națională de Mediu – Comisariatul județean Mureș a sesizat imediat IPJ Mureș care a demarat o anchetă.
În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată persoana în cauză, aceasta precizând că a cumpărat peștele de la doi bărbați, identificați la rândul lor, care au recunoscut că au braconat peștele în data de 25 aprilir în pârâul Răstolița.
Polițiștii au întocmit dosar penal celor doi bărbați, cu vârsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infracțiunii de braconaj piscicol. – se arată într-un comunicat la Gărzii de Mediu

În momentul de față, lostrița este o specie critic periclitată la nivel național, fiind prezentă doar în bazinul superior al Tisei.

PUBLICITATE