Locuințe pentru specialiștii Spitalului Județean din partea primăriei Piatra Neamț


????????????????????????????????????

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Chiar dacă Spitalul Județean se află în subordinea directă a Consiliului Județean Neamț, primăria face toate demersurile pentru ca serviiciile medicale oferite pietrenilor să fie de cea mai buna calitate. Astfel, în cadrul unei întalniri cu managerul spitalului, Ioan Lazăr, s-au stabilit 4 proiecte pentru acordarea de sprijin Spitalului Judetean Neamt:

1. Primăria a oferit și oferă în continuare locuințe de serviciu medicilor care aleg să lucreze în Spitalul Județean, o măsură care-i încurajează pe medicii din alte localități să profeseze în Piatra-Neamț. „Sunt deja acordate până în acest moment 9 locuințe de serviciu iar în ședința de consiliu local de la sfârșitul acestei luni vom mai propune acordarea a încă 2. Practic putem vorbi la sfârșitul lunii februarie de 11 locuințe de serviciu acordate de primăria Piatra Neamț specialiștilor aduși cu sprijinul domnului doctor Lazăr în Spitalul Județean.” a declarat primarul Dragoș Chitic

2. Primăria a preluat de la ANL un numar de 15 apartmente, cu grad sporit de confort care vor fi repartizate specialiștilor din domeniul medical. „Legea ne permite ca prin Hotărâre de Consiliu Local să stabilim și destinația pentru aceste apartamente și atunci vom propune ca aceste 15 apartamente să fie acordate specialiștilor din educație și din sănătate. Este vorba de 6 apartamente cu 4 camere, 3 apartamente cu 3 camere și 6 apartamente cu 2 camere” – a menționat Dragoș Chitic

3. Se va dezvolta un proiect de construire de blocuri ANL cu destinația de locuințe pentru specialiști în medicină. Există un program al ANL în acest sens, iar primăria va oferi terenul necesar dezvoltării acestui proiect și va solicita Consiliului Județean să i se alăture la acest proiect printr-un parteneriat.

4. La solicitarea domnului doctor Lazăr a fost alocat un spațiu în folosință gratuită catre Fundația pentru sprijinul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt „IUSTIN PÂRVU”. Este vorba despre fosta centrală CT 20 de pe strada Aleea Ulmilor unde va fi realizat un proiect în sprijinul bolnavilor care apeleaza la serviciile spitalului din Piatra Neamț.

Dragoș Chitic: ,,Ne dorim ca noi, pietrenii, să beneficiem de servicii medicale de calitate, să nu mai fim nevoiți să plecăm la Iași, Cluj sau București pentru probleme de sănătate.”

PUBLICITATE