Liviu Harbuz rezolvă problema maidanezilor din Piatra Neamt


Fundația internațională pentru protecția animalelor, „Vier Pfoten”, la invitația deputatului Liviu Harbuz, a prezentat astăzi, 23 martie, în cadrul unei conferințe de presă, o temă importantă: gestionarea câinilor fără stăpân din Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În deschiderea conferinței, Liviu Harbuz și-a prezentat colaboratorii de la „Vier Pfoten” dar a prezentat și motivul pentru care această prestigioasă fundație se află la Piatra Neamț : „Fundația „Vier Pfoten” a venit la Piatra Neamț pentru a sprijini cu un proiect aplicat, concret, ceea ce înseamnă câinii fără stăpân din Piatra Neamț și nu numai. Am considerat că făcând un inventar al problemelor de pe agenda publică, a cetățeanului, fiecare problemă ar trebui să aibă și o rezolvare concretă, o soluție concretă sau măcar un proiect concret pentru ceea ce înseamnă administrația publică locală.” 

Fundația „Vier Pfoten” a sterilizat în România peste 100.000 de câini în peste 50 de localități iar „Metoda de sterilizare s-a dovedit în foarte mulți ani, la nivel mondial că poate să rezolve această problemă”

Pentru realizarea acestei sterilizări în Piatra Neamț ar dura cam o lună pentru cei 1500 de câini fără stăpân (conform statisticilor). Un alt aspect important ar fi că și câinii cu stăpân trebuie sterilizați, altfel, puii nedoriți vor fi aruncați în stradă iar rezultatul este același

Practic, cea mai eficientă soluție pentru câinii din Piatra Neamț o reprezintă aceste campanii de control a reproducerii și promovarea adopțiilor, iar acest lucru, ar putea fi făcut print-un parteneriat al primăriei Piatra Neamț cu acest ONG. Un avantaj al acestui parteneriat ar fi că Fundația „Vier Pfoten” ar urma să se cheltuie aproximativ 25 de euro pe fiecare câine, cheltuieli asigurate de Fundaţie. „Autoritatea locală nu trebuie să cheltuie bani cu fundația, doar ne poate pune la dispoziție un spațiu în care să sterilizăm câinii, un spațiu post operator și amenajarea unui adăpost” – au declarat reprezentanții fundației


VIER PFOTEN
Fundaţie internaţională pentru protecţia animalelor

Începând din 1988, VIER PFOTEN şi-a concentrat toate eforturile pentru a recâştiga drepturile animalelor abuzate în numele argumentelor economice, ştiinţifice sau de altă natură.

Viziunea VIER PFOTEN este “O lume în care oamenii tratează animalele cu respect, empatie şi înţelegere”. Fundamentul acesteia îl reprezintă respectul pentru toate formele de viaţă şi convingerea că orice fiinţă are dreptul să fie tratată cu respect, să trăiască în demnitate şi într-un mediu adaptat nevoilor sale. VIER PFOTEN consideră că animalele sunt fiinţe sensibile, ca şi oamenii, cu trăiri şi emoţii proprii, care, prin urmare, percep lumea în mod subiectiv. De aceea, oamenii sunt responsabili pentru soarta lor.

VIER PFOTEN Romania şi-a început activitatea în anul 2000, fiind una din cele mai cunoscute voci pentru drepturile animalelor. Campaniile si proiectele VIER PFOTEN Romania sunt organizate în jurul misiunii de a crea soluţii pe termen lung pentru animalele aflate în dificultate şi de a determina îmbunătăţirea mediului legislativ şi al comportamentului uman, pentru bunăstarea animalelor.

În acest scop, Fundaţia îşi asumă obiective punctuale, pe care încearcă să le atingă prin eforturi strategice, care îmbină acţiuni, comunicare publică şi lobby, prin campanii şi proiecte naţionale şi/sau internaţionale.

Din 1988 şi până astăzi, VIER PFOTEN a deschis birouri în Austria, Germania, România, Elveţia, Bulgaria, Anglia, Olanda, Ungaria, Ucraina, SUA şi Africa de Sud, dar activează pe plan internaţional oriunde animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN acţionează în sprijinul animalelor inclusiv la nivel european, prin biroul de lobby deschis la Brussels.

Finanţare

VIER PFOTEN este o fundaţie independentă din punct de vedere politic şi financiar, care îşi susţine întreaga activitate din donaţii.

VIER PFOTEN consideră că donatorii nu sunt simpli susţinători financiari, ci mai ales susţinători morali. Este motivul pentru care VIER PFOTEN îşi asumă permanent responsabilitatea faţă de aceştia, punându-le la dispoziţie, în mod transparent, informaţii despre modul în care sunt cheltuite fondurile.

 

PUBLICITATE