Liviu Harbuz își va încheia mandatul de deputat fără niciun impas


Se împlinesc mai bine de 3 ani de când Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuza pe deputatul Liviu Harbuz de incompatibilitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 9 august 2013, ANI susținea că: „Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel: HARBUZ LIVIU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”. Astfel, HARBUZ LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat […] este […] incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

captureDosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României (ICCJ) iar de pe 03.02.2015 (când a avut loc primul termen) au trecut deja 6 ședințe. Astăzi (11 octombrie), ICCJ a decis să amâne din nou cauza până pe 13 decembrie 2016.

Așadar, deputatul Liviu Harbuz va putea încheia mandatul celor 4 ani (2012-2016) fără a fi declarat incompatibil iar neexistând nicio decizie definitivă a instanței acesta se va putea înscrie la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 fără niciun impediment privind legalitatea unei candidaturi. 

D.M.B.
PUBLICITATE