Licitația pentru Piață a fost CONTESTATĂ. Un proces poate dura și un an și jumătate

În mod foarte ciudat, o firmă din București, care a participat la licitația pentru Piața Centrală, a depus contestație, ieri (2 octombrie) după-amiază.  Interesant este faptul că această contestație a fost depusă fix în ultima zi prevăzută de lege, cu 10 minute înainte de terminarea programului de lucru. Asta ridică mari suspiciuni cu privire la acest demers și ne duce cu gândul că cineva își dorește cu tărie ca locuitorii municipiului Piatra-Neamț să nu aibă piața deschisă în această iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca și procedură, după ce a fost depusă această notificare la primărie, firma respectivă mai are două căi de atac, la ANAP (organismul care reglementează achizițiile publice în țara noastră), după care există calea de atac la Instanța de Contencios Administrativ, proces care se poate întinde până la un an și jumătate.

Până în acest moment, singurii care nu și-au dorit să fie piața deschisă și au votat constant împotrivă, au fost consilierii PSD și ALDE.

Amintim că societatea URBAN SA a fost declarată câștigătoarea licitației pentru administrarea Pieței Centrale, iar contestația depusă, ieri, la primărie, de către firma din București, vine cumva în sprijinul celor de la PSD și ALDE care au votat mereu împotrivă ca piața să ajungă la SC Urban.

Acum există o singură soluție pentru ca locuitorii municipiului să poată beneficia de deschiderea pieței, aceea ca primarul Dragoș Chitic să convoace o ședință extraordinară de Consiliu Local, prin care piața să fie dată în mod direct SC Urban SA pentru administrare, această societate fiind și cea care a câștigat licitația.
Dacă și de această dată consilierii PSD și ALDE se vor împotrivi, piața va fi deschisă cel mai probabil în 2019.

Vezi și reacția primarului Dragoș Chitic – AICI

PUBLICITATE