Liberalii nemţeni au depus flori la statuia lui Mihail Kogălniceanu din Piatra-Neamţ

Astăzi, Partidul Naţional Liberal aniversează 142 de ani de la înfiinţare. 24 mai 1875 este ziua în care Ion C. Brătianu, alături de Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gheorghe Vernescu și alți lideri marcanți ai societății românești, puneau bazele Partidului Național Liberal. Liberalii, prin liderii săi, au creat România Modernă. PNL a fost cel care a înfăptuit Independența României, prima Constituție, Reforma Agrară, Legea Electorală, Unirea de la 1918 și dezvoltarea economică sub deviza „Prin noi înșine!” Cu această ocazie, PNL Piatra Neamț și-a omagiat înaintașii, oameni vizionari care au creat mai mult decât un statut și o ideologie, au pus bazele României și a democrației.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

” Sărbătorim astăzi o pagină importantă din istoria României moderne. Liberalismul, înainte de a fi o ideologie de partid, este o stare, reprezintă progres şi viziune. Noi suntem mândri că suntem membri ai acestui partid, suntem mândri că avem înaintași precum cei pe care îl cinstim astăzi, dar avem datoria și obligația morală să ducem mai departe aceste principii și să continuăm proiectele care au fost începute acum mai bine de 140 de ani”, a declarat Dragoș CHITIC, președinte PNL Piatra Neamț

Liberalii nemţeni au depus flori la statuia lui Mihail Kogălniceanu din Piatra Neamţ, în semn de respect pentru cel care a scris o parte importantă din istoria liberală.

Noi avem istoria, avem la ce ne referi. Înaintaşii noştri ne-au oferit o lecţie de inițiativă și de responsabilitate, iar contribuția pe care aceştia şi-au adus-o la dezvoltarea României stă şi astăzi mărturie. Identitatea şi valorile pe care le revendicau liberalii atunci trebuie păstrate cu demnitate şi promovate generaţiilor tinere pentru că sunt un exemplu de temeinicie şi au contribuit la crearea României moderne. La mulți ani liberali!”, a încheiat Dragoș CHITIC, președinte PNL Piatra Neamț

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc a declarat că ziua de 24 de mai este un motiv de mândrie pentru liberali, pentru cei care cred în valorile promovate de PNL.

” 142 de ani de la înființarea PNL sunt dovada că indiferent prin ce schimbări a trecut societatea românească, valorile liberale nu au devenit caduce. Fondatorii Partidului Național Liberal sunt și astăzi un model de succes și performanță la care trebuie să ne raportăm, să adaptăm și să îl promovăm. Respect valorile liberale, principiile şi cred că lecţia cea mai bună pe care întemeietorii acestui partid ne-o dau este faptul că doar împreună putem fi o forţă, pentru a construi Partidul Viitorului. La mulți ani, PNL! La mulți ani, nouă tuturor liberalilor”, este mesajul transmis de președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

PUBLICITATE