„Legea lui Dragnea” a trecut de comisii. Vezi ce te va costa dacă înjuri pe Facebook


Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat astăzi ”Legea defăimării”, iniţiată Liviu Dragnea. Deşi în octombrie declarase că le va diminua, liderul PSD a obţinut majorarea amenzilor până la 100.000 lei. Comentariul defăimător pe Facebook ar putea fi amendat cu până la 30.000 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Atenție! O lege propusă de Liviu Dragnea vrea să cenzureze și Facebook-ul.

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca „fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Astfel, conform articolului 26 al Ordonanţei de Guvern menţionate prevede: „(1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 alin. (2), (4), (5) si (7), art. 6-9, art. 10, art. 11 alin. (1), (3) şi (6), art. 12, 13, 14 şi 15 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate”

Legea a trecut în Comisiile comune din Camera Deputaţilor cu 17 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”.

Deputaţii PNL au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă „un pumn în gură dat ziariştilor din România”.

Proiectul de lege poate fi consultat -> AICI

PUBLICITATE