Legea asigurărilor RCA a fost aprobată de Parlament. Vezi noile modificări

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de cameră decizională, noua lege a asigurărilor de Răspundere Civilă Auto (RCA), în condiţiile în care pe 18 mai expiră plafonarea tarifelor stabilită prin OUG de Guvernul Cioloş în noiembrie 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit noului act normativ, prețurile asigurării obligatorii nu vor mai fi fixate prin lege, ci se vor baza pe un tarif de referință calculat de ASF. Conducerea ASF s-a angajat ca până joi sau vineri să publice datele pentru calculul tarifelor de referinţă.

O noutate majoră o reprezintă introducerea sistemului de decontare directă, după modelul Casco. Astfel, decontarea pentru lucrările de reparaţie după un accident nu se mai face prin poliţa şoferului vinovat, ci prin propria poliţă, urmând ca ulterior asigurătorul să se despăgubească de la asigurătorul şoferului vinovat. – transmite RealitateaTV

O alta modificare o reprezinta pedepsele pentru service-uri. Se va pedepsi cu inchisoare de la 2 la 7 ani folosirea unor piese contrafacute sau neomologate. În cazul daunelor totale, valoarea de piaţă a autovehiculului să fie stabilită de către un evaluator care îşi asumă răspunderea pt datele furnizate.

Camera Deputaților este for decizional, deci legea merge direct spre promulgare la Președintele Klaus Iohannis.

PUBLICITATE