Lectii de viata incredibile de la parintele Iustin Parvu

Parintele Iustin Parvu a fost unul dintre cei mai iubiti duhovnici din Romania. Staretul de la Manastirea petru Voda din Neamt a lasat in urma sa o serie de povestiri, lectii de viata si profetii extrem de interesante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Parintele Iustin Parvu s-a stins din viata in anul 2013 in satul Poiana Largului, Neamt. Alaturi de Arsenie Boca, Ioanichie Balan sau Dumitru Staniloaie reprezinta una dintre cele mai importante figuri bisericesti ale ortodoxiei romanesti. Iustin Marturisitorul era acel staret care gasea un raspuns pentru fiecare problema cu care te prezentai la ele, asa cum se arata in cele de mai jos:

1. LECTIA DE VIATA DATA DE PARINTELE PARVU UNUI BARBAT CARE SE PLANGEA CA ARE ISPITE:

„Cere de la Dumnezeu sa iti mai adauge. Aceasta este Crucea. Nu cere sa ti se ia, ci sa ti se mai adauge. Ca sa meriti Invierea”

2. LECTIA DE VIATA DATA DE PARINTE UNEI FEMEI INSARCINATE A DOUA OARA:

„Sarcina ti se pare mai putin dificila pentru ca primul a fost baiat si vrajsmasul s-a luptat cu mai multa indarjire ca nu cumva sa ajunga unul in plus in Taina Hirotoniei”

3. LECTIA DE VIATA DATA UNOR STUDENTI CARE AU AJUNS LA MANASTIRE:

„Prigoane, puscarii, lagare, temnite, izolari, infometari, schingiuri, umiliri, astea le-am trecut si noi. Nu mai sunt atat de grozave. Dar prin ce veti trece voi, aceasta nu a mai fost de la inceputul lumii pana azi”

4. DESPRE IMBULZEZILE DE LA BISERICI SI MANASTIRI

Intr-un interviu din anul 1997, Iustin Parvu se declara nemultumit de multimea care ia cu asalt bisericile la sarbatorile importante: „Voi tot spuneti ca s-au stransi nu stiu cati la Putna, la Nicula, Eu pun putina baza pe aceasta adunare de lume. Intai, ca nu are o pregatire, o instructie catusi de putin civica, nu are nicio raspundere morala, nu are nici notiuni elementare de teologie, de cunoastere”.

5. MATERIALISMUL A CAPTAT BISERICA

„Materialismul acesta din ultimii 50 de ani a captat in primul rand biserica. De aici trebuie sa inceapa schimbarea, aici e cloaca. Preotii trebuie sa scape de interesul material”

 

sursa caplimpede.ro

foto cotidianul.ro

PUBLICITATE