La Spitalul Județean Neamț, secția Chirurgie Plastică și Reparatorie s-a închis!


Tocmai am aflat că secția Chirurgie Plastică și Reparatorie din Spitalul Județean Neamț a fost închisă. Surpriza este că nu am aflat din vreun comunicat sau anunț, așa cum era firesc, ci dintr-o postare pe Facebook a președintelui CJ Neamț, Emilia Arcan, ca replică la mesajul unui consilier local PNL.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Replica Emiliei Arcan a venit după ce „proaspătul” consilier PNL, Romel Bîrjoveanu, a avut următoarea postare pentru conducerea CJ și pentru noua majoritate PSD-ALDE-PMP:

Băieților veseli si proaspăt aliați din PSD-ALDE-PMP, le dau o veste pe care evident că n-au de unde să o ştie:
Începând de ieri, Secția Chirurgie plastică si reparatorie din Spitalul Județean Neamt a fost ‪‎închisă. Singurul medic al secției a plecat în concediu iar asistentele au fost repartizate pe alte secții. Asa că, până in luna August, cei care suferă arsuri sau alte vătămări trebuie să-si caute alte spitale prin țară.
Să mai amintesc faptul că directorul spitalului este candidat PSD si că unitatea se află in subordinea CJ Neamt, adică tot a PSD?
Dar ce mai contează siguranța populației din judetul Neamt, când băieții veseli au de facut majorități…
Spitalul nu a fost niciodată o prioritate pentru ei. Sunt interesați în schimb de Drupo, ApaServ, că acolo e lapte si miere. La Spital in schimb…tot cu „Doamne ajuta!” – a scris Romel Bîrjoveanu

Răspunsul președintelui Emilia Arcan a venit la câteva ore:

Simtindu-se incoltiti si in pierdere de contact cu realitatea, postacii liberali ataca institutia Consiliului Judetean cu argumente tendentioase si lipsite de fundament.
Doresc sa precizez, faptul ca, inchiderea Sectiei Chirurgie Plastica si Reparatorie a Spitalului Judetean, din cauza ca, unicul medic pleaca in concediu de odihna, nu este din vina CJ.
Consiliul Judetean a coordonat organizarea concursului pentru angajarea celui de-al doilea medic pe aceasta sectie. Acest medic a promovat examenul in primavara, in aceasta vara va termina rezidentiatul, iar de la toamna va fi angajat al Spitalului Judetean.
Concursul s-a desfasurat dupa o metodologie elaborata de Ministerul Sanatatii, iar Consiliul Judetean a dispus organizarea mai multor concursuri pentru medici, asistenti medicali si personal auxiliar, de care spitalul are foarte multa nevoie.
Activitatea Sectiei de Chirurgie Plastica si Reparatorie va fi asigurata pana la data de 1 august, de Sectia Chirurgie Generala.
– a postat Emilia Arcan pe Facebook

 

În primul rând vă mulțumesc pentru apelativul ”postac”.
În al doilea rând, vă asigur că nu ma simt nici încolțit și nici nu am pierdut contactul cu realitatea. Când mergi să externezi un pacient căruia i se spune ”gata, se închide secția” și te apuci de sunat la clinici prin țară, cred că e un contact destul de evident cu realitatea din spital.
Și cum în orice lucru întunecat există și un strop de lumină, eu mă bucur că postarea mea a avut drept efect o reacție a Președintelui CJ care a adus explicații suplimentare. Eu chiar îmi doresc să existe soluții care să fie puse rapid în practică și nu contre pe Facebook. – a comentat Romel Bîrjoveanu

P.S. – Oamenii din județul Neamț au obligația să plătească taxe și impozite și au posibilitatea de a merge la vot. În afară de aceste două aspecte, dintre care unul este obligatoriu (să plătească taxe și impozite), restul este treaba consiliului județean, consiliului local și a politicienilor nu a oamenilor, care nu sunt interesați decât să aibă serviciile pe care le plătesc!
Este normal să aflăm de pe Facebook ca secția s-a închis?

PUBLICITATE