La Piatra-Neamț, PSD+PMP+ALDE blochează proiectele benefice pentru comunitate


dsc_9355Consilierii PNL Piatra-Neamț împreună cu primarul Dragoș Chitic au avut o reacție la votul nejustificat al noii majorități (PSD+PMP+ALDE) din Consiliul Local Piatra-Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Într-o conferință de presă, primarul Dragoș Chitic și consilierii PNL Piatra-Neamț au ținut să prezinte cum alianța PSD+PMP+ALDE, majoritară în Consiliul Local, în mod sistematic, se opune, fără un motiv argumentat, unor proiecte de hotărâi care sunt benefice pentru comunitate.

Patru proiecte au fost respinse de PSD+PMP+ALDE fără niciun motiv

În ședința de Consiliu Local de ieri, 27 octombrie, cel puțin patru proiecte de hotărâre au primit un vot negativ, nejustificat, din partea partidelor menționate iar efectul este blocarea dezvoltării orașului pe anumite domenii.

– Proiectul 18 – inițiat de consilierii din grupul PNL, referitor la o modificare a regulamentului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor de reședință din municipiul Piatra-Neamț (vezi articolul – AICI)
– Proiectul 24 – referitor la un spațiu alocat Patronatului Intreprinderilor Mici și Mijlocii Neamț, un sprijin pentru mediul de afaceri refuzat de PSD+PMP+ALDE
– Proiectul 15 – privitor la transmiterea în folosință gratuită către un ONG, a unei centrale termice dezafactate.
– Proiectul 22 – care se referă la un parteneriat cu Asociația Club Sportiv Municipal Ceahlău Piatra-Neamț.

PSD+PMP+ALDE nu vrea stoparea abuzurilor societății Parking

Proiectul inițiat de noi, consilierii PNL și respins de alianța PSD+PMP+ALDE, a urmărit stoparea unui abuz (din punctul nostru de vedere). Adică suspendarea blocării autoturismelor care parchează pe un loc de parcare administrat de Parking, dar necontractat. Îmi pare rău că domnii consilieri PSD+PMP+ALDE nu votează după propria conștiință. Adică, una discutăm la ședințele pe comisii, unde, spre exemplu, a fost dat aviz pozitiv proiectului nostru și alta se întâmplă în plenul ședinței, unde se votează împotrivă.
Acum, este de notorietate că înainte de orice ședință a CL, alianța PSD-PMP-ALDE merge să-și ia lumină de la etajul 2 al unei clădiri administrative (n.r. – clădirea Consiliului Județean). Acolo se hotărăște ce trece și ce pică. Deci totul are un interes politic și nu unul administrativ sau orientat către nevoile cetățeanului.
La fel de interesant este și răspunsul pe care l-am primit de la conducerea Parking, după ce, în calitate de consilier local, mi-am permis să întreb pe ce sunt cheltuiți banii oamenilor din Piatra Neamț care își plătesc parcările de reședință. (vezi articolul – AICI)
Ca să vedeți că nu există nici limită și nici bun simț, PMP-ul tocmai și-a instalat un nou director la Parking. (vezi articolul – AICI)
În ceea ce ne privește, ne vom continua proiectul de a aduce parcările la primărie iar banii cetățenilor la Direcția de taxe și impozite, nu în conturile unei societăți aflate pe minus. – a declarat consilierul Romel Bîrjoveanu

PSD+PMP+ALDE nu vrea să sprijine IMM-urile

Vă vorbesc astăzi în primul rând ca locuitor al orașului Piatra-Neamț. Am făcut pasul de a candida în alegerile locale din convingere, că noi, tinerii, putem schimba ceva și încă mai cred asta. Am în schimb un gust amar când, văd cum sistematic, colegii de la PSD-PMP-ALDE se opun unor proiecte benefice pentru oraș și pentru locuitorii lui. Este adevarat ca într-o democrație, majoritatea decide, dar asistăm astăzi la o majoritate care nu face altceva decât să ignore interesul cetățeanului și uită foarte repede promisiunile făcute în campanie. Iar asta doar pentru a sluji unor interese mărunte.
De ce spun -uită promisiunile făcute în campanie-? Pentru că în urmă cu doar câteva luni, fiecare partid (inclusiv partidul de stânga) trâmbița de cum va susține mediul de afaceri, de cum va crea oportunități pentru întreprinzători, iar acum? Folosesc majoritatea creată pentru interesul exclusiv politic, pentru a pune bețe în roate tuturor inițiativelor venite în sprijinul întreprinzătorilor.
Și eu sunt om de afaceri sau întreprinzător și știu cum este să te lovești de un sistem birocratic, știu cât de greu este să supraviețuiești pe piață.
Proiectul respins ieri de majoritatea PSD+PMP+ALDE se referea la transmiterea în folosință gratuită a unui spațiu din incinta Complexului Mall Forum Center către Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Neamt. De ce? La aceasta întrebare ar trebui să răspundă colegii din Consiliul Local care au votat împotrivă.
Voi susține întotdeauna proiectele care crează oportunități mediului de afaceri. – a declarat consilierul Valentin Ciobanu

PSD+PMP+ALDE nu sprijină ONG-urile

Referitor la proiectul 15, este cunoscut faptul că sunt în Piatra-Neamț, în urma închiderii sistemul de încălzire centralizat, un număr de foste centrale termice care se degradează sau chiar reprezinta un pericol pentru cetățeni. Planul nostru este de a valorifica aceste clădiri oferindu-le o utilizare benefică comunității. Iată că o dorință din partea unei asociații de a prelua un astfel de imobil și a îl pune în valoare, fără să îl scoatem din patrimoniul municipalității, fără o cheltuială din partea autorității locale, a fost respinsă fără un argument. Interesant este că, în comisia de specialitate a primit aviz favorabil și totuși în plen consilierii PSD+PMP+ALDE au dat un vot negativ. Cum doresc colegii din partidele menționate sa rezolvam problemele orașului, să sprijinim inițiativa? Ce semnal dăm către societatea civila sau mediul de afaceri prin aceste refuzuri nejustificate? – a spus Dragoș Chitic

PSD+PMP+ALDE nu sprijină sportul de performanță

Proiectul numărul 22 are legătură cu un subiect mult discutat, despre sportul din Piatra-Neamț, stadionul local mai exact, fotbalul din Piatra-Neamț. Am ajuns în situația în care am redat comunității baza sportivă de la stadion, am reușit să avem din nou o echipă locală de fotbal căreia i-am promis sprijin pentru a face performanță. Sunt mii de iubitori ai fotbalului în oraș, sunt sute de spectatori prezenți la meciurile jucate acasă de noua echipa iar PSD-PMP-ALDE se străduiesc să frângă aripile celor implicați în readucerea performanței fotbalistice la Piatra-Neamț pe principii de corectitudine și seriozitate. Vă amintiți că s-au opus și proiectului de alocare a unor spații necesare funcționarii echipei după care, probabil sesizând reacțiile negative ale comunității au revenit. Iată acum au comis-o din nou. – a declarat primarul Dragoș Chitic

 

Observ că partidele menționate nu au înțeles că la Primăria pietreană este impelmentată starea de normalitate, că politicul nu trebuie să perturbe activitatea administrativă, că fiecare consilier local trebuie să fie liber să voteze după cum îi dictează conștiința și în interesul comunității. Nu este ușor de lucrat așa dar atât eu cât și colegii mei suntem deciși să luptăm până când ceea ce ne-am propus se va realiza. Proiectul nostru înseamnă consolidarea normalității în administrație, obținerea performanței administrative care să ducă la dezvoltarea orașului și la creșterea calității vieții fiecărui cetățean. – a mai menționat Dragoș Chitic

D.M.B.
PUBLICITATE