La Piatra-Neamț ne așteaptă o vară cu gândaci și rozătoare „grație” PSD+PMP+ALDE

La Piatra-Neamț gândacii şi rozătoarele pot mişuna în voie în această vară prin oraş și prin subsolurile blocurilor „grație” majorității PSD+PMP+ALDE care la ultima ședință de Consiliu Local au votat împotriva aprobării bugetului societăţii Salubritas pe anul în curs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru că Alianța majoritară din Consilul Local, PSD+PMP+ALDE a respins bugetul societății Salubritas, nu se vor mai putea face acțiuni de dezinsecție generală, deratizare și dezinfecțiea fost reacția consilierului Romel Bîrjoveanu pe pagina de Facebook

Motivul e simplu: Salubritas nu are banii necesari pentru achiziţionarea produselor de deratizare până nu se aprobă bugetul pe anul în curs și nu poate folosi decât 1/12 din sumele aprobate în bugetul aferent anului trecut. Mai mult, chiar dacă majoritatea PSD+PMP+ALDE va vota bugetul la următoarea ședință, procedurile de achiziţie durează, astfel că acţiunea în sine de dezinsecţie generală a oraşului va fi întârziată.

Consecința directă: spațiile verzi destinate locurilor de joacă și plimbării animalelor de companie precum și subsolurile unităților locative vor fi pline de insecte sau rozătoare.
Societatea Salubritas nu-și poate desfășura procedurile de achiziție a produselor de deratizare deoarece nu poate folosi decât 1/12 din cheltuielile aprobate anului anterior.
Asta înseamnă să votezi împotrivă pentru că așa e ordinul de la partid. De la PSD mai exact. – a mai declarat consilierul

PUBLICITATE