La data de 30 mai 2017, Direcția Generală Anticorupție sărbătorește 12 ani de la înființarea sa

La data de 30 mai, DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 12 ani de la înființarea sa, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin toate acțiunile sale, DGA promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standarde atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al M.A.I.

ca principal canal de comunicare cu publicul, linia telverde anticorupție 0.800.806.806 pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție, putând fi apelată din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

La nivel local, DGA este reprezentată de SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE NEAMȚ, al cărui sediu se află pe strada Alexandru cel Bun, nr. 12, telefon/fax  0233/234408.

Cetățenii județului Neamț care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită telverde, prin email la adresa [email protected] sau direct la sediul structurii  județene.

Serviciul Județean Anticorupție marchează cei 12 ani de activitate ai Direcției Generale Anticorupție prin realizarea filmului aniversar ”DGA – 12 ANI” și prin derularea unei activități de prevenire pe raza municipiului Piatra Neamț.

La data de 30 mai 2017, ofițerii acestei structuri anticorupție, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț și voluntarii acestei instituții, vor  organiza și desfășura o activitate de prevenire pentru conștientizarea de către funcționari și cetățeni a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.

Acțiunea de conștientizare a publicului se va desfășura începând cu ora 10,00, pe raza municipiului Piatra Neamț, în 2 zone distincte: zona Piața Ștefan cel Mare și zona Bd.Traian –  Liceul de Chimie. Cu această ocazie se vor disemina pliantul „CORUPȚIA TE EXCLUDE!” și sticker-ul „RO FĂRĂ CORUPȚIE”. Activitatea este susținută și de echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

PUBLICITATE