La 65 de ani, făcea contrabandă cu țigări în piața Dărmănești din Piatra Neamț


În ziua de 02.02.2016, în jurul orei 16.00, echipaje de ordine și siguranță din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile IJJ Bacău, au acţionat în piaţa Dărmăneşti și în zona adiacentă acesteia, pe linia prevenirii şi constatării actelor de comerţ ilicit şi contrabandă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu această ocazie, a fost depistat un bărbat de 65 ani, din Piatra Neamţ, asupra căruia au fost găsite 47 pachete de țigări, respectiv 893 de ţigarete, din Republica Moldova şi Ucraina sau fără a avea aplicat timbru de provenienţă. Marfa a fost confiscată de polițiști până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzute şi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

PUBLICITATE