Klaus Iohannis, lovitură pentru PSD: Anunță un referendum pe tema legii amnistiei


„Voi începe demersurile pentru refendum pe tema amnistiei și grațierii”, a anunțat astăzi (23 ianuarie) președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am auzit fel și fel de aberații. Imediat după ce a ieșit lumea în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziuni să explice că e o noua mineriadă. Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitură de stat! Dau lovitura de grație statului de drept”, a adăugat șeful statului.

Declarația apare după acțiunile de masă desfășurate duminică în România, în care zeci de mii de oameni au protestat, în 22 de orașe, împotriva intenției Guvernului Grindeanu și a PSD de a aproba această ordonanță.

Președintele Iohannis a anunțat ideea de a organiza un referendum în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat luni seară, la Palatul Cotroceni, pentru aniversarea Micii Uniri (24 ianuarie 1859), aceasta fiind prima declarație publică a șefului statului după demonstrațiile înregistrate duminică.

„Dragilor, una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat”, a subliniat șeful statului.

„Voi supune această temă votului popular, printr-un referendum. Dacă guvernanţii au vrut să facă din asta o temă importantă, atunci să se supună votului popular”, a spus Klaus Iohannis

D.M.B.
PUBLICITATE