Jungla Urbană, proiectul tinerilor prezentat la primăria Piatra Neamț


Astăzi, 15 Aprilie 2016, Consiliului Local al Tinerilor Piatra-Neamț și-au prezentat proiectul „Jungla Urbană” în cadrul unei conferințe de presă chiar în sala de consiliu local a primăriei Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSC_1017„Jungla Urbană devine o tradiție pentru Piatra-Neamț. Mă bucur să îi am alături de mine pe reprezentanții Consiliului Local al Tinerilor, primarul Iulia Ivanov, viceprimarul Codrin Ionuț Apetrei, Bolum Bianca Maria, Corlade Mara și Branea Alexandru. Particip cu mare drag când sunt acțiuni ale tinerilor. Sesizez o implicare din ce în ce mai mare a tinerior în viața comunității. Probabil au înțeles că implicarea lor poate schimba lucrurile în bine. Îmi doresc foarte mult ca în următorul mandat, aici în sală, să fie foarte mulți consilieri locali tineri pentru că eu cred că energia și entuziasmul lor pot fi benefice pentru comunitate.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

DSC_1010Competiția Jungla Urbană se adresează tinerilor, elevi de liceu și în clasa a 8-a, cu vârste între 14 – 19 ani. Aceștia sunt organizați în echipe de 4 persoane și trebuie să străbată un traseu pe parcursul căruia vor trebui să dezlege misterele ascunse în spatele indiciilor lăsate de organizatori şi să treacă de câteva probe incitante şi distractive, la finalul cărora se găseşte comoara (premiul).

Echipele înscrise în concurs (în total 39 de echipe) se vor întrece pentru a obține unul dintre premiile puse la dispoziție, în valoare totală de 2000 de lei. Concurenții de anul acesta vor parcurge pe jos un traseu care are o lungime de circa 20 de kilometri și care va străbate toate zonele importante ale orașului, probele și principalele puncte de control având legatură cu tema acestui an, VOLUNTARIATUL.
Câștigatorii vor fi deciși dintre echipele care parcurg traseul în cel mai scurt timp și care se califică la proba semi-finală, respectiv finală.

DSC_1042„Jungla Urbană a început în 2010 și a plecat de la ideea unui joc. Inițial a fost doar un Treasure hunt cu indicii plasate în diferite locuri prin oraș care era constituit doar dintr-un singur traseu mult mai puțin complex decât ce realizăm noi astăzi. Jungla Urbană reprezintă un prilej de dezvoltare personală pentru tinerii nemțeni și suntem încântați că și anul acesta am primit un feedback pozitiv, chiar mai bun decât în ceilalți ani. Sperăm ca și în viitoarele ediții, sa susținem dezvoltarea tinerilor în activități de echipă care să implice gândirea, ingeniozitatea și condiția fizică”, au declarat reprezentanții CLT Piatra Neamț

DSC_1031Proiectul este menit să pună la încercare nu doar spiritul de echipa și mișcarea, ci și gândirea antreprenorială și dibacitatea concurenților și, totodata, susține și promovează implicarea tinerilor nemțeni în viața comunității. Ediția de anul acesta are ca temă VOLUNTARIATUL.

Jungla Urbană este o activitate a proiectului «Centrul de voluntariat Neamț », proiect finanţat prin granturile Spațiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

PUBLICITATE