Județul Neamț, sub COD GALBEN de ploi, vânt și ninsori în zona de munte


temp_judete_su6htroebkcqc4tpg7gs7qt826ctv6lf_22

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ACTUALIZARE: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea cod galben de ploi, vânt puternic şi ninsori la munte, astfel că 21 de judeţe sunt afectate până miercuri, la ora 21.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 2 mai, o avertizare cod galben de ploi importante cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori în zona montană înaltă, valabilă în intervalul 3 mai, ora 9.00 – 4 mai, ora 21.00.

  În intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali pe arii extinse vor fi ploi, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantităţi de apă de peste 20…30 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m, în special în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.

     În zonele atenţionate, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h.

În sudul, sud-estul şi centrul ţării valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă din an.

PUBLICITATE