Județul Neamț rămâne sub Cod galben de averse torențiale și vijelii. Vezi actualizarea meteo (8 iunie)

Numărul județelor care se află sub Cod galben de vijelii până joi noaptea la ora 23:00 a fost redus la 28, de la 36 anterior, în urma unei actualizări emise de Administrația Națională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

COD GALBEN
Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 10:00 — 23:00,  instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.
În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…60 l/mp.
Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 8 iunie, ora 23 -9 iunie ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică moderată, cantități de apă însemnate.
În Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp.
Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50…55 km/h.

PUBLICITATE