Județul Neamț, număr record de semnături împotriva căsătoriilor homosexuale

În preajma sărbătorilor de Crăciun, Biserica Ortodoxă, alături de mai multe ONG-uri dar și alte culte religioase au demarat o campanie de strângere de semnături în vederea modificării Constituției. De fapt se dorește completarea unui articol, care lasă loc de interpretare și permite căsătoria între doi bărbați sau două femei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, articolul 48 spune că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” iar Biserica dorește să se specifice exact că familia se întemeiază pe căsătoria dintre bărbat şi femeie: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor

Întrebat de ce se doreşte schimbarea Constituţiei, IPS Ioan Selejan a explicat „pentru că aceasta este tradiţia noastră creştină, şi nu numai. în Sfânta Scriptură noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi aşa scrie şi în Sfânta Scriptură şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească a părinţilor, a moşilor şi a strămoşilor noştri

Până astăzi, Biserica Ortodoxă Română a strâns deja 900.000 de semnături de susţinere, în mai multe județe din țară însă, nu poate depune proiectul la Parlament (termenul fiind mai 2016) neavând câte 20.000 de semnături din jumătate din judeţele ţării, aşa cum prevede legea.

Județul Neamț a strâns un număr de peste 80.000 de semnături fiind devansat doar de județul Iași care a reușit să strângă 100.000 și urmat de Suceava cu peste 60.000 și Bihor cu 50.000. Ținând cont populație, județul Neamț a reușit astfel să fie pe primul loc în țară ca număr de semnături pe cap de locuitor (18 %), urmat de Iași (13%), Suceava (9.5%) și Bihor (8,7%).

PUBLICITATE