Judecat pentru că s-a dat drept avocat în Piatra-Neamț


Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău l-au trimis în judecată pe Vasile Dumitru pentru săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a avocaturii şi folosirea fără drept a denumirilor de „barou” şi „UNBR”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, „procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, la data de 21 septembrie 2016, a inculpatului VASILE DUMITRU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitare fără drept a avocaturii şi folosirea fără drept a denumirilor de „barou” şi „U.N.B.R.”, prev. și ped. de art. 26 al.1 din Legea nr. 51/1995 rap. la art. 348 C.p. şi art. 60 al. 6 din Legea nr. 51/1995, totul cu aplic. art. 38 al. 1,2 C.p.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 4 noiembrie 2015, inculpatul Vasile Dumitru s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, unde, arogându-şi calitatea de avocat, a formulat o cerere prin care a solicitat aprobarea studierii unui dosar, folosindu-se de un document intitulat „împuternicire avocaţială” (datat – 24.10.2015) şi de o fotocopie a unei legitimaţii ce poartă antetul „Uniunea Naţională a Barourilor din România – Baroul Bucureşti”.

Ulterior, la data de 9 noiembrie 2015, inculpatul s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru studierea dosarului cu acelaşi număr, completând o cerere (3 file) în care şi-a declinat în mod ilegal calitatea de avocat, derulând activităţi specifice profesiei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Piatra Neamţ.”

D.M.B.
PUBLICITATE