Jandarmii nemţeni vor fi prezenţi şi în acest week-end la manifestările publice din judeţ


jandarmi[1]Şi în acest sfârşit de săptămână, în perioada 19-21 august a.c., jandarmii nemţeni vor fi prezenţi la manifestările publice ce vor avea loc în mai multe localităţi de pe raza judeţului Neamţ, cu misiunea de a asigura ordinea şi liniştea publică şi pentru prevenirea şi combatearea faptelor antisociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest sens, în perioada 19-21 august, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ în cooperare cu lucrători de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău vor patrula pe străzile din municipiul Roman în zona de desfăşurare a Târgului Meşteşugarilor şi a Târgului de Gustar.

Tot în municipiul Roman, pe timpul weekend-ului, va avea loc Turneul Internaţional de Handbal Feminin, unde jandarmii vor fi prezenţi pentru a preveni producerea de incidente pe timpul activităţilor competiţionale.

jandarmDe asemena, jandarmii vor asigura un climat adecvat de ordine şi siguranţă publică, împreună cu lucrători din cadrul IPJ Neamţ şi ISU Neamţ, pentru desfăşurarea în condiții de siguranță a evenimentelor organizate cu prilejul zilelor comunelor Taşca, Borleşti, Boteşti, Podoleni, Costişa, Mărgineni, Ruginoasa şi Vânători-Neamţ.

Tot la capitolul de asigurare a ordinii şi liniştii publice se încadrează şi activitatea de duminică, 21 august, din municipiul Piatra Neamţ, la care Jandarmeria Neamţ va avea misiunea de a proteja dreptul la libera exprimare şi dreptul la libertatea de întrunire a cetăţenilor care vor participa la marşul pietonal de pe traseul Teatrul Tineretului – Muzeul de Istorie.

Jandarmeria Neamţ reaminteşte tuturor cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

De asemenea, recomandăm tuturor celor vor participa la aceste manifestări publice să ia măsuri imediate în situaţia identificării de persoane care, prin modul de manifestare tulbură ordinea sau provoacă la acte de violenţă, semnalând aceste situaţii jandarmilor.- se arată în comunicatul IJJ Neamț

Dan Mihail B.
PUBLICITATE