Jandarmii nemțeni se implică activ în formarea şi educarea tinerilor

48606e07-69a2-4afd-953b-0233c53ef01fIeri 3 decembrie a.c., trei ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ (locotenent colonel Pascaru Marius, din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, locotenent colonel Berea Vasile, din cadrul Biroului Resurse Umane şi purtătorul de cuvânt, locotenent Gămănuţ Marius) au fost alături de 40 de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Gh. Ruset Roznovanu” Roznov printr-o activitate preventiv-educativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Elevii au fost informaţi cu privire la oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din Ministerul Afacerilor Interne, au aflat care sunt condiţiile şi probele la admiterea în instituţiile de învăţământ şi care sunt avantajele unei cariere în Jandarmeria Română.

5077caa8-9077-4bc0-99d1-2faa66d260e9De asemenea tinerii au fost informaţi cu privire la ceea ce trebuie să facă atunci când nu se simt în siguranţă, fiind sfătuiţi să apeleze oricând la forţele de ordine, prin apel 112 sau în mod direct. Pentru prevenirea producerii unor evenimente în rândul elevilor, jandarmii le-au prezentat cazuri concrete şi le-au dat sfaturi pentru a evita să devină victimele unor persoane certate cu legea.

Prin intermediul acestor acţiuni, jandarmii se implică activ în formarea şi educarea tinerilor prin discuţii cu elevii despre discriminare, modalităţi de prevenire şi consecinţe ale violenţei ori ale delincvenţei juvenile.

După desfăşurarea acestei activităţi, între Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ şi instituţia de învăţământ urmează să se încheie un acord de parteneriat educaţional, urmând a fi stabilite mai multe întâlniri dintre jandarmi şi elevi ce vor avea drept scop informarea şi educarea tinerilor în scopul adoptării comportamentului non violent şi oferirea sprijinului în privinţa cunoaşterii legislaţiei.

PUBLICITATE