Jandarmii nemțeni, acțiuni de combaterea pescuitului ilegal


Joi 12 mai a.c., în jurul orei 14.30, jandarmii nemţeni au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale la regimul pescuitului şi acvaculturii, pe albia râului Bistriţa unde se practică pescuitul amator, această activitate fiind interzisă datorită prohibiţiei pentru toate speciile din râurile şi apele curgătoare

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Jandarmii l-au depistat în oraşul Roznov  pe malul râului Bistriţa pe numitul  A.C. , de 31 de ani, din Roznov, în timp ce pescuia  pe partea stângă a râului, folosind ca unelte trei lansete ce aveau în vârful lor plasă monofilament.

Au fost întocmite documente procedurale de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de   pescuit a  resurselor acvatice cu unelte de pescuit având ochiuri de plasa sub dimensiunile legale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 lit. g din O.U.G. nr.23/2008. Documentele procedurale de sesizare înregistrate şi persoana în cauză au fost predate la Poliţia oraşului Roznov, pentru continuarea cercetărilor şi luării măsurilor legale.

Jandarmeria Neamţ recomandă tuturor persoanelor interesate de activităţi specifice de pescuit să respecte legislaţia în vigoare privind pescuitul şi acvacultura şi îi informează că se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 10 aprilie – 8 iunie inclusiv.

Tot în acest sens, este important de ştiut că OUG nr. 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul şi acvacultura este completată de Ordinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 204 din 5 februarie 2016 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2016.

PUBLICITATE