Jandarmii din Neamț au dat amenzi de peste 40 de mii de lei în luna septembrie

În cursul lunii septembrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au constatat 15 infracțiuni, au sancționat contravențional un număr de 183 de persoane iar cuantumul amenzilor a fost de 40300 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii nemțeni au avut de-a face și cu persoane care au considerat că legile sunt făcute pentru a fi încălcate. Astfel că, pe raza județului Neamț jandarmii au constatat 15 fapte de natură penală, dintre care opt infracțiuni de furt, patru infracțiuni de lovire sau alte violențe, două infracțiuni de distrugere și o infracțiune de tâlhărie.

Pe raza orașului Târgu Neamț au fost constatate șapte fapte antisociale de natură penală, iar în municipiile Piatra Neamț și Roman, câte patru infracțiuni.

În ceea ce privește latura contravențională, jandarmii au sancționat 183 de persoane, dintre care 110 cu amendă și 73 cu avertisment.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate la legea 61/1991, modificată și republicată, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială dar și la alte acte normative precum, Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, etc.

Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale cu impact negativ asupra valorilor sociale protejate de lege, Jandarmeria Neamț recomandă tuturor cetățenilor să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale, să adopte un comportament civilizat în societate, să-și asigurare locuința și să nu dea curs provocărilor venite de la persoanele aflate în stare de ebrietate.

Fiecare cetățean luându-și cele mai elementare măsuri de autoprotecție nu va ajunge atât de frecvent în postura de victimă.

Totodată, cetățenii pot solicita sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgență ‘112’.

PUBLICITATE