Iulian Bulai a vorbit în chineză cu ambasadorul Xu Feihong și l-a invitat în Neamț

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, a vorbit în chineză cu ocazia primirii unei delegații din această țară, în Parlament. Acesta a profitat de prezența Ambasadorului Chinei la București la discuții, pentru a-l invita într-o vizită oficială în județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bulai a anunțat pregătirea discursului în limba chineză, încă de ieri seară. ”În seara asta îmi pregătesc discursul în limba chineză pe care îl voi rosti mâine în prezența unei delegații din China care va fi prezenta la Parlament. Îmi aduce aminte de anii de studenție și de perioada petrecută în China. Fac asta cu drag si emoție”, a scris Bulai pe pagina de socializare.

Ulterior, el a revenit cu o înregistrare a discursului din Parlament, susținut, în limba chineză, în fața delegației chineze.

Astazi a avut loc la Parlament prima vizita oficiala, in actuala legislatura, din partea unei delegatii din China.
Sunt membru al grupului parlamentar de prietenie cu China si am participat la aceasta intalnire.
Am avut si eu doua interventii.
Am reusit sa inregistrez a doua interventie.
Romania are o pozitionare strategica si poate beneficia atat prin apartenenta la UE cat si prin prisma relatiei istorice pe care o avem cu China.
La finalul intalnirii am profitat de ocazie si l-am invitat in vizita in judetul Neamt pe Excelenta Sa Ambasadorul Chinei, dl. Xu Feihong.
Ma bucur ca pot folosi in Parlamentul Romaniei competentele castigate in urma efortului de a intra in tainele limbii chineze (mandarin).
Ce am invatat acum 4-5 ani aplic acum.
S-a meritat investitia.

PUBLICITATE