ISU Neamț: Trei intervenții în acest weekend. O tentativă de suicid și două incendii

Tentativă suicid

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 29.09.2017, la ora 15:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre o tentativă de suicid în municipiul Roman. La locul evenimentului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
O persoană s-a urcat pe acoperișul biseruicii din cimitirul Eternitatea.
Forțele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au desfășurat acțiuni de securizare a zonei și de pregătire pentru intervenție la înălțime. În urma discuțiilor purtate de către reprezentanți ai poliției cu persoana respectivă, aceasta a coborât singură de pe acoperiș. Persoana a fost preluată de către echipajul de prim ajutor și transportată la CPU Roman. (vezi articol – AICI)

Misiune de stingere incendiu de vegetaţie uscată

Sâmbătă, 30.09.2017, la ora 19:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Bălţăteşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Bălţăteşti.
În urma evenimentului au ars cca. 100 mp vegetaţie uscată pe marginea DN15C.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

Misiune de stingere incendiu groapă de gunoi

Sâmbătă, 30.09.2017, la ora 21:03, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la groapa de gunoi din municipiul Piatra Neamţ, str. Gheorghe Doja. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat trei ofiţeri şi doisprezece subofiţeri cu trei autospeciale de stingere, un autocamion de intervenţie şi trei autospeciale de intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.
În urma evenimentului au ars cca. 100 tone gunoi menajer pe o suprafaţă de cca. 200 mp. Incendiul a fost lichidat la ora 00:30, peste noapte rămânând la asigurat zona două autospeciale de stingere cu cinci pompieri militari.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost,,foc deschis în spaţii deschise”.

PUBLICITATE