ISU Neamț: Trei incendii stinse de pompieri, miercuri, 24 mai

Miercuri, 24.05.2017, la ora 10:15, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o anexă în satul Mastacăn din comuna Borleşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şapte pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Borleşti. În urma evenimentului au ars cca. 25 mp din acoperişul anexei realizat din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii deschise”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 24.05.2017, la ora 11:59, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară nelocuită în municipiul Piatra Neamţ, str. General Dăscălescu. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars cca. 100 kg deşeuri textile, o uşă din lemn, două ferestre din lemn şi 3 mp asterială din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii închise”.

Miercuri, 24.05.2017, la ora 13:34, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o magazie particulară în satul Săcăleni din comuna Poienari. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat doi ofiţeri, un maistru militar, doisprezece subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Poienari. Ajunse la locul evenimentului, forţele, au constatat că incendiul se propagase la o altă magazie învecinată.
În urma evenimentului au ars:
– La prima magazie: bunuri materiale, cca. 50 mp din acoperiş confecţionat din lemn şi acoperit cu azbociment;
– La a doua magazie: acoperişul pe o suprafaţă de cca. 50 mp confecţionat din asterială din lemn şi plăci azbociment, cca. 50 kg fân aflat depozitat în podul magaziei.
O femeie în vârstă de 68 ani a suferit un atac de panică, primind îngrijiri medicale de la echipajul SMURD prezent la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “jar căzut din sistemul de încălzire”.

PUBLICITATE