ISU Neamț – Patru incendii stinse de pompieri, ieri (3 aprilie), pe raza județului

Luni, 03.04.2017, la ora 14:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu, la un stog de fân, în satul Săcăluşeşti, comuna Agapia. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agapia. În urma evenimentului au ars cca. 1000 kg de fân și s-au degradat cca. 1000 kg furaje.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “focul deschis în spaţii deschise”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Luni, 03.04.2017, la ora 18:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un adăpost de animale din localitatea Petricani. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamț, precum și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Petricani.
În urma evenimentului au ars cca. 500 kg fân și podul adăpostului de animale în proporţie de 30%. Forțele de intervenție au reușit să salveze două bovine. Soţia proprietarului adăpostului de animale a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, refuzând ulterior transportul la CPU Târgu Neamţ.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “focul deschis în spaţii deschise”.

Luni, 03.04.2017, la ora 23:29, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Mesteacăn, comuna Icuşeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat treisprezece pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Roman și şase pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Icuşeşti.
Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de cca. 100 mp, diverse bunuri materiale şi cca. 50 kg articole de îmbrăcăminte.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “conductori electrici cu defecţiuni.

Luni, 03.04.2017, la ora 21:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Budeşti, comuna Făurei. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi 30 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Făurei. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 3500 mp. Cauza probabilă a incendiului este “foc deschis în spaţii deschise”

PUBLICITATE