ISU Neamț – misiunile pompierilor pe raza județului Neamț


Misiune de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 01.09.2016 la ora 12:42, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din comuna Alexandru cel Bun, sat Bistrița. La locul intervenției s-au deplasat 3 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars : un fier de călcat, o ușă de lemn și aproximativ 1mp de dușumea din lemn. Cauza probabilă a incendiului: aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.

Joi, 01.09.2016 la ora 13:53, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată de pe domeniul public al orașului Tg. Neamț.  La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tg. Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Joi, 01.09.2016 la ora 14:11, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată în comuna Girov, sat Boțești.  La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 1400 mp de vegetație uscată și un stog de fân de 1 tonă. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Misiune descarcerare

Joi, 01.09.2016 la ora 13:18, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului Piatra Neamț, între două autoturisme. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofițeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Forțele de intervenție au acționat pentru descarcerarea și degajarea unei persoane de sex masculin, precum și pentru asigurarea măsurilor PSI și curățarea carosabilului. Persoana descarcerată, în vârstă de 19 ani, a fost predată echipajului de terapie intensivă mobilă și transportată la Spitalul Județean Neamț.

Misiune de asanare pirotehnică

Joi, 01.09.2016 la ora 16:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre descoperirea unei grenade în comuna Români, sat Siliștea. La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 3 subofițeri și autospeciala pirotehnică, care a ridicat grenada de mână defensivă, în vederea depozitării și, ulterior, a distrugerii. Grenada a fost descoperită de către un localnic, pe timpul executării unor lucrări în gospodărie. Echipa pirotehnică a verificat zona pe cca. 20 mp, utilizând detectorul de metale GARRETT GTI 2500 și nu a mai descoperit niciun element de muniție.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE