ISU Neamț – misiuni de stingere incendii și salvare persoane, ieri (9 ianuarie)

Share on Facebook12Tweet about this on Twitter

Misiuni de stingere incendii

Luni, 09.01.2017 la ora 08.44, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la acoperișul unei locuințe din localitatea Tîrgu Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ 2 mp din planșeul locuinței. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Luni, 09.01.2017 la ora 14.57, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Țibucani. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

Luni, 09.01.2017 la ora 20.31, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Curichiștea, com. Grumăzești La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul sobei și a coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

Misiuni salvare persoane

Luni, 09.01.2017 în intervalul orar 12:51-17:00, Detașamentul de Pompieri Roman a intervenit în sprijinul unei ambulanțe SAJ care se deplasa către localitatea Bălușești, comuna Icușești, în vederea preluării unui copil de 5 ani în stare febrilă. Pentru a putea ajunge în localitatea Bălușești s-a intervenit cu 3 subofițeri cu o autofreză multifuncțională din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și cu 2 subofițeri cu un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. S-a realizat deszăpezirea DC 83 între localitățile Icușești și Bălușești cu autofreza multifuncțională, iar pacientul a fost transportat la ambulanța SAJ de către echipajul de pe autocamion.

Luni, 09.01.2017 în intervalul orar 17:40-20:20, Detașamentul de Pompieri Roman a intervenit în sprijinul unei ambulanțe SAJ care se deplasa către localitatea Mesteacăn, comuna Icușești, pentru a prelua o gravidă în 38 de săptămâni, localitatea fiind izolată. S-a început deszăpezirea drumului de acces spre localitatea Mesteacăn, ulterior datorită troienelor de zăpadă foarte înalte (aproximativ 2-2,5m) s-a intervenit cu un echipaj UTV (șenilată) de la ISU Bacău. S-a preluat pacienta în vârstă de 30 de ani, care a fost transportată la ambulanța SAJ.

Misiune degajare autoturism

Luni, 09.01.2017 la ora 08.25, pe timpul deplasării către punctul de lucru Poienari, echipajul de 5 subofițeri cu o autospecială FRAP din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, au intervenit pentru degajarea unui autoturism ieșit de pe carosabil pe raza comunei Gîdinți.

D.M.B.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.