ISU Neamț – Miercuri, zi cu 4 incendii. Au ars două mașini, 50 de tone de fân și 15 hectare de vegetație


Miercuri, 10.08.2016, la ora 13:57, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o remorcă încărcată cu baloţi de paie, pe un drum public din comuna Petricani.
La locul indicat s-au deplasat un ofiţer, un maistru militar şi opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că paiele ardeau violent, că erau deja degradate cauciucurile remorcii şi că arderea se putea extinde şi la tractor. Pompierii au stins în scurt timp şi în limitele găsite incendiul, în urma căruia au ars 3 tone paie.
Cauza probabilă a incendiului: scânteile de la toba de eşapament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 10.08.2016, la ora 16:07, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că un autoturism aflat în trafic pe un drum public de pe teritoriul comunei Bodeşti a ieşit de pe carosabil. Apelantul a mai menţionat faptul că persoana a ieşit din maşină şi că iese fum din interiorul acesteia.
La locul indicat s-au deplasat pompierii Detaşamentului Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi ambulanţa SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.
Şoferul maşinii, în vârstă de 64 de ani, cu traumatism la nivelul coloanei lombare, a fost preluat de echipajul SMURD. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Miercuri, 10.08.2016, la ora 14:13, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată, pe un teren din comuna Păstrăveni. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar al comunei, cu o autospecială. Forţele au stins după o oră incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Miercuri, 10.08.2016, la ora 17:09, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că s-a produs un incendiu într-o grădină aflată la marginea satului Tălpălăi, comuna Pânceşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o cisternă, constatând că ardeau cele opt stoguri de fân din grădină. La acţiune au venit în sprijin membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oniceni cu o autospecială. Forţele de intervenţie au stins în jurul orei 01:20 incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 50 de tone de fân. Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

PUBLICITATE