ISU Neamț, la foc continuu – 9 incendii în acest weekend


Vineri 18.11.2016 la ora 12:02, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la o locuința din satul Cracaoani, comuna Cracaoani. La locul intervenției s-au deplasat 1 ofiter și 14 subofițeri cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă si un aututurism de serviciu din cadrul Detașamentului de Pompieri Tirgu Neamț.
Au ars: mobilierul si materielele textile din doua camere si un hol și aproximativ 40 mp planseu.
Cauza probabilă a incendiului: scapari de gaze combustibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri 18.11.2016 la ora 12:27, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la o locuința din satul Stejaru, comuna Pangarati. La locul intervenției s-au deplasat 1 ofiter și 13 subofițeri cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă si o ambulanta SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
Au ars: locuinta construita din barne de lemn si boltari, acoperisul cu astereala din lemn si invelitoare din tabla si carton bituminat pe o suprafata de aproximativ 170 mp, bunurile materiale din locuinta si un autoturism aflat langa locuinta.
Cauza probabilă a incendiului: cos de fum neprotejat termic.

Sâmbătă 19.11.2016 la ora 12:11, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la un container cu gunoi din Roman. La locul intervenției s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
Au ars: cca. 100 kg de deșeuri menajere și un tomberon din material plastic.
Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

Sâmbătă 19.11.2016 la ora 14:52, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la un container cu gunoi din Piatra Neamț. La locul intervenției s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
Au ars: cca. 10 kg de deșeuri menajere și parte din europubelă.
Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

Sâmbătă 19.11.2016 la ora 18:29, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la un apartament din Roman. La locul intervenției s-au deplasat șase subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
Au ars: materiale textile și o găleată din plastic.
Cauza probabilă a incendiului: efect termic al curentului electric.

Sâmbătă 19.11.2016 la ora 21:40, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la mansarda unei locuințe din satul Negritești comuna Podoleni. La locul intervenției s-au deplasat 11 subofițeri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și autospeciala de prim ajutor.
Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de 80 mp și lucarna.
Cauza probabilă a incendiului: coș de fum cu defecțiuni.

Sâmbătă 19.11.2016 la ora 21:51, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum de la o locuință din Tîrgu Neamț. La locul intervenției s-au deplasat șapte subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț.
Au ars: funinginea de pe coșul de fum.
Cauza probabilă a incendiului: necurățarea coșului de fum.

Duminică 20.11.2016 la ora 11:43, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință din Cotu Vames, comuna Horia. La locul intervenției s-au deplasat noua subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă si o ambulata din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
Au ars: 1 pat si lenjerie aflata in jurul sobei.
Cauza probabilă a incendiului: jar cazut din sistemele de incalzire.

Duminică 20.11.2016 la ora 22:13, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la gardul unei locuințe din Radeni, comuna Pastraveni. La locul intervenției s-au deplasat sase subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tirgu Neamt.
Au ars: 20 ml liniari gard.
Cauza probabilă a incendiului: fumatul in locuri nepermise.

Misiune pirotehnică

Sâmbătă 19.11.2016 la ora 10:49, dispeceratul integrat ISU-Ambulanță a fost anunțat prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniție în satul Ticoș Floarea, comuna Tașca. La locul producerii evenimentului s-au deplasat trei subofițeri cu autospeciala pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Lovitura de aruncător, cal. 82 mm, provine din timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul descoperit și au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de cca. 300 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție.

Duminică 20.11.2016 la ora 11:54, dispeceratul integrat ISU-Ambulanță a fost anunțat prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniție în satul Icusesti, comuna Icusesti. La locul producerii evenimentului s-au deplasat doi subofițeri cu autospeciala pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Lovitura de aruncător, cal. 120 mm, provine din timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul descoperit și au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de cca. 150 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție

D.M.B.
PUBLICITATE