ISU Neamț are cea mai bună echipă de descarcerare din zona Moldovei

Echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a câștigat proba de descarcerare din vehicule la faza zonală a „Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat” desfășurat, marți și miercuri, la Botoșani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
foto: Agerpres

La competiție au participat echipaje de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, iar echipa câștigătoare s-a calificat la faza națională a întrecerii.

În urma participării la Competiția Națională de Descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat – faza zonală, în municipiul Botoșani, echipa de descarcerare și acordare a primului ajutor a ISU Neamţ s-a clasat după cele două zile astfel:

– Locul I – proba Descarcerarea din autovehicule;
– Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
– Locul I – cea mai bună echipă de paramedici;
– Locul II – cea mai bună echipă de servanți;
– Plt. Adj. Andronache Eduard – cel mai bun comandant de echipaj;

Pompierii militari nemțeni şi-au demonstrat cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii.

Astfel echipa ISU Neamţ va participa la faza națională a „Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat” organizată la București.

PUBLICITATE