ISU Neamț: Accident rutier cu pagube minore și misiune de asanare muniție neexplodată

Accident rutier cu pagube minore

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Luni, 03.07.2017, la ora 15:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier(tamponare) în municipiul Piatra Neamţ, str. General Dăscălescu. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ.

Echipajul care încadrează autospeciala de stingere a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier şi a intervenit pentru scoaterea autoturismelor în afara părţii carosabile.

Misiune de asanare muniție neexplodată

Luni, 03.07.2017, la ora 19:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în localitatea Borleşti au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate. La locul intervenției s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Borleşti, care au ridicat o grenadă de mână defensivă din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperit de un bărbat de 43 ani pe malul pârâului Nechit, în timp ce aduna piatră pentru construcţii. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (precipitaţii abundente), echipa pirotehnică a verificat a doua zi zona cu detectorul de metale, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

PUBLICITATE