ISU Neamț – 9.000 de oameni, fără curent și 7 misiuni de degajare arbori


9.000 de oameni din Neamț, fără curent electric. Stau în beznă încă de duminică seara din cauza unor scurtcircuite și din cauză că firele de înaltă tensiune au fost rupte de arborii rupți, relatează Digi24.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cea mai afectată este zona Târgu Neamț, unde nu sunt alimentate localitățile Vânători, Răucești, Rădeni, Urecheni, Mănăstirea Neamț, Lunca, Pluton, Boboiești, Pâțâligeni, Dolhești, Leghin și Stânca. Sunt probleme, de asemenea, în zona Bicaz și în comuna Podoleni.

În total, 19 localități de pe raza județului Neamț au rămas fără curent, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Marcel Bucur.

Fenomenele meteorologice periculoase desfăşurate în perioada 16.10.2016, ora 15,30 – 17.10.2016, ora 7,00, –  când au fost în vigoare trei atenţionări cod galben de ninsori, vânt cu intensificări de până la 40-50 km/h, vizibilitate redusă sub 100-200 m în zonele montane ridicate şi o atenţionare hidrologică cod galben pe râurile Bîrlad şi Siret (curs mijlociu) -, au produs câteva efecte pe  teritoriul judeţului Neamţ.

Astfel, au fost afectate, prin întreruperea furnizării curentului electric, 8 unităţi administrativ teritoriale cu 19 localităţi aparţinătoare – Tîrgu Neamţ, Bicaz, Răuceşti, Păstrăveni, Urecheni, Vînători Neamţ, Pipirig, Podoleni.

Conform raportării din această dimineaţă, la ora 6,00, în judeţ erau afectate 6 linii de medie tensiune cu 90 de  posturi de transformare şi 8691 de consumatori erau nealimentaţi.

Circulaţia a fost îngreunată pe 8 drumuri naţionale şi  4 sectoare de drumuri judeţene –  DN 12 C,  DN 15, DN 15 B, DN 15 C, DN 15 D, DN 15 E, DN 15 F, DN 17 B, DJ 157 C Bisericani, DJ 208 G Girov – Hanul Ancuţei, DJ 155 I Totoieşti – Tg. Neamţ, DJ 155 F Durău -, unde s-a intervenit pentru deszăpezire şi răspândirea materialului antiderapant.

Totodată, s-a intervenit în oraşul Tîrgu Neamţ, străzile Mihai Eminecu şi Cetăţii,  pentru degajarea a doi arbori căzuţi pe unul pe un autoturism şi altul pe carosabil, în municipiul Piatra Neamţ, strada Gavril Gălinescu pentru degajarea unui arbore căzut pe un autoturism şi pe DJ 157 C – Spital Bisericani pentru degajarea arborilor căzuţi.

“Începând de ieri după amiază şi până în această dimineaţă, 43 de efective cu 15 mijloace au intervenit în locurile afectate. Prin ordin al prefectului am constituit echipe mixte care evaluează urmările situaţiilor de urgenţă produse în perioada 11 – 14 octombrie. Conform informărilor meteorologice care mai sunt încă în vigoare vor mai fi ninsori în zona de munte, intensificări ale vântului şi vizibilitate scăzută. În acest sens continuăm monitorizarea factorilor de risc iar echipajele specialiştilor sunt pregătite de intervenţie pentru ca toate drumurile să fie practicabile şi efectele să fie cât mai reduse. În ceea ce priveşte reluarea alimentării cu energie electrică, reprezentanţii E-ON care se află în teren, ne-au asigurat că vor rezolva cât mai rapid problema  a spus  prefectul Niculina Dobrilă.

Pompierii au fost nevoiți să intervină de șapte ori pentru a degaja arborii căzuți pe șosea sau pe mașini.

Duminică, 16.10.2016 la ora 16:56, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre prăbușirea unor crengi pe un autoturism din orașul Târgu Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, cu o autospecială de capacitate medie care au îndepărtat crengile căzute pe autoturism.

Duminică, 16.10.2016 la ora 17:51, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre prăbușirea unui arbore pe un autoturism din municipiul Piatra Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 4 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială FRAP care au îndepărtat arborele căzut pe autoturism.

Duminică, 16.10.2016 la ora 19:23, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre prăbușirea unui arbore pe DN 15 B în localitatea Vânători Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de capacitate medie, care au îndepărtat arborele căzut pe partea carosabilă.

Duminică, 16.10.2016 la ora 22:15, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre prăbușirea unui arbore pe DN 15 B în localitatea Vânători Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de capacitate medie, care au îndepărtat arborele căzut pe partea carosabilă.

Duminică, 16.10.2016 la ora 23:00, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre prăbușirea unui arbore în orașul Târgu Neamț, in zona restaurantului “Casa Arcașului”. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, cu o autospecială de capacitate medie, care au îndepărtat arborele căzut pe partea carosabilă.

Duminică, 16.10.2016 la ora 23:37, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre prăbușirea unui arbore pe DN 15 B în localitatea Vânători Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de capacitate medie, care au îndepărtat arborele căzut pe partea carosabilă.

D.M.B.
PUBLICITATE