ISU Neamț – 6 incendii stinse de pompieri în acest weekend

Vineri, 07.04.2017, la ora 23.44, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un autoturism în urma unui accident rutier în com. Răucești, sat. Răucești. La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu  o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. În urma incendiului a ars în totalitate autoturismul. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia fiind dată de scurt circuit electric datorită șocului prin lovire.
(vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 08.04.2017, la ora 04.29, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un apartament în mun. Piatra Neamț. Pentru stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat 13 subofiţeri cu 2  autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autosepcială FRAP și echipajul SMURD EPA din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Au fost evacuate un număr de 24 persoane din apartamentele învecinate. În urma incendiului au ars mobilierul din dormitor și a fost salvată proprietara apartamentului. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia fiind dată de foc deschis în spații închise (lumânare, candelă).
(vezi articolul – AICI)

Sâmbătă, 08.04.2017, la ora 10.12, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință în comuna Ghindăoani. Pentru stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat 3 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia fiind dată de coș de fum necurățat de funingine.

Sâmbătă, 08.04.2017, la ora 12.19, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la Casa de prăznuire care aparținea de Schitul Vovidenia, comuna Vînători Neamț, sat M-rea Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat un ofițer și 14 subofițeri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. Pompierii au intervenit, în acelaşi timp, pentru localizarea şi lichidarea focarelor şi pentru protejarea grajdului de animale învecinat, evacuând cele şase bovine.În urma incendiului au ars acoperișul casei de prăznuire pe  o suprafață de cca. 600 mp construită din asterială lemn, mobilier și obiecte de uz casnic și a fost deteriorat cca. 20 mp din solarul schitului. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
(vezi articolul – AICI)

Duminică, 09.04.2017, la ora 09.29, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de fum, în satul Ruseni, comuna Borleşti. La locul evenimentului s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coș de fum necuraţat de funingine.

Duminică, 09.04.2017, la ora 12.21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de fum, în localitatea Ghindăoani. La locul evenimentului s-au deplasat şase subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coș de fum necuraţat de funingine.

PUBLICITATE