Istoria sportului nemțean, într-o expoziție la Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț


afis_expozitie_2016Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Neamt si Complexul Muzeal Judetean Neamt organizeaza incepind cu ziua de miercuri, 13 iulie 2016, expozitia temporara “Sportul, Performanta si Pasiune”. Deschiderea expozitiei se va desfasura in ziua amintita cu incepere de la ora 11:00. Vor fi prezentate diferite dovezi ale reusitelor sportivilor nemteni in competitii nationale si internationale. Vor fi de vazut trofee, medalii, tricouri, dar si fotografii ale oamenilor din lumea sportului care in timp au facut cunoscut in lume numele judetului Neamt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se vor acorda plachete unor dascali sau familiilor acestora pentru activitatea intreprinsa in sport, dar si unor persoane care au muncit in slujba sportului avind alta titulatura decit aceea de profesor sau antrenor. In cadrul unui colocviu se vor aduce la cunostinta momente importante din carierele citorva dintre cei ce vor fi amintiti.

Un capitol aparte va fi rezervat primei mari performante a handbalului nemtean la nivel de seniori, care in 1996 a cistigat, prin echipa Fibrex-Zimca Savinesti, medalia de argint a Diviziei A la handbal masculin. Aceea a fost prima clasare pe podium a unei echipe de handbal nemtene, la nivel de seniori, in istoria sportului cu mingea mica din Neamt.

Expozitia se va incheia la finalul lunii septembrie 2016.

PUBLICITATE