ISJ Neamț: Elevii de clasa a VI-a încep evaluarea naţională. Prima probă, limbă şi comunicare

Miercuri, 10 mai, elevii din clasa a VI-a susţin proba scrisă la limbă şi comunicare în cadrul evaluării naţionale, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, urmând ca joi să aibă loc şi testul la matematică şi ştiinţe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Inspectoratului Școlar, în județul Neamț s-au înscris 4779 de elevi iar la proba de astăzi 149 au absentat.

Sălile în care se susțin examenele sunt, de regulă, cele în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent.

Rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, declara săptămâna trecută că evaluările din învățământul preuniversitar trebuie să fie privite ca având un caracter formativ, și nu unul de clasamente.

„Aceste evaluări din învățământul preuniversitar trebuie privite ca având un caracter formativ, și nu unul de clasamente. (…) După aceste evaluări, fiecare cadru didactic, pentru elevii pe care îi are în clasa respectivă, ar trebuie să facă o fișă de parcurs pentru perioada următoare plecând de la aceste rezultate. Fișa aceasta să fie individuală pentru fiecare elev din clasa respectivă, să permită profesorului să își pregătească materialele și tot procesul didactic astfel încât să completeze această pregătire de care elevul are nevoie pentru a ajunge la un anumit nivel”, a declarat ministrul pentru Agerpres

PUBLICITATE