ISJ Neamț: Astăzi a început Evaluarea Națională – clasa a II-a, în anul școlar 2016-2017

Astăzi, 10 aprilie 2017, a avut loc evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise. Din cei 4727 de elevi înscriși, au participat 4492, 235 fiind absenți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Instrumentele de evaluare(testele, baremele de corectare și fișele de evaluare) au fost elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Testele administrate elevilor au fost în concordanță cu programele școlare în vigoare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Administratorul de test pentru clasa a II-a este învățătorul clasei asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă. Durata alocată rezolvării testului este de 30 de minute.

Testele se evaluează, în cadrul unității de învățământ, de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul clasei. Evaluarea se face cu respectarea strictă a baremului și a instrucțiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.

Rezultatele individuale obținute la EN nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin:

  • elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde situația impune acest lucru;
  • informarea elevilor, a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate;
  • analiza rezultatelor la nivelul catedrei.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va continua, după cum urmează:

  • marți, 11 aprilie 2017 – evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite;
  • miercuri, 12 aprilie 2017 – evaluarea competențelor de matematică.
PUBLICITATE