IPJ Neamț – Ziua dedicată prevenirii infracțiunilor cu violență


Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu cei de proximitate din cadrul Secţiei nr. 12 Bicaz au desfăşurat în ziua de 29 septembrie o amplă acţiune pe linia prevenirii violenţei în rândul tinerilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Grupul ţintă au fost elevi de clasele IX-XII ai Liceului “Carol I” din Bicaz care au fost prezenţi la biblioteca orășenească, unde au avut ocazia de a viziona un film preventiv intitulat ”Cheia e la tine!”, realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii . Filmul a avut un impact major în rândul celor prezenți declanșând o ploaie de întrebări din partea elevilor, activitatea finalizându-se cu un dialog constructiv cu privire la situaţiile riscante la care sunt expuși tinerii datorită lipsei de experiență, a vârstei fragede, a anturajului de care poate fi ales greșit de cele mai multe ori sau sau chiar a problemelor cu care se pot confrunta în familie.

În cadrul acţiunii au fost distribuite materiale informative cu recomandări utile pentru prevenirea violenţei în mediul școlar, familial sau stradal.

D.M.B.
PUBLICITATE