IPJ Neamţ: Recomandări preventive pentru perioada Sărbătorilor Pascale

Toți trebuie să fim atenți, conștienți și responsabili, pentru ca nimic să nu ne strice liniștea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este perioada cumpărăturilor și a pregătirilor de sărbători.

Furturile din buzunare şi din genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi imediat buzunarul cu bani sau geanta!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’. De multe ori, produsele sunt contrafăcute sau provin din săvârşirea unor infracţiuni!

Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii! Atunci când plătiți cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

PROTEJAȚI-VĂ LOCUINȚA ȘI MAȘINA!

Spărgătorii pot profita de neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa locuinței. Un plus de interes în protecţia bunurilor vă va scuti de neplăceri.

În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute).

Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

Asiguraţi-vă  de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

PROTEJAŢI-VĂ BUNURILE PERSONALE ATUNCI CÂND VĂ RECREAŢI!

     În minivacanţa de Paști, vă veţi relaxa poate și la iarbă verde. Poliţia vă recomandă să nu pierdeți din ochi lucrurile personale!

Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale!  Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!

PE DURATA SEJURULUI:

Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate pe durata călătoriei cu trenul, în gară, în parcare ori la hotel!

Nu permiteţi accesul unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional în camera dumneavoastră de hotel.

Noi suntem la datorie în această periodă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

PUBLICITATE