IPJ Neamț: Polițiștii au continuat activitățile de prevenire în școli

În cadrul proiectului ”Școala Altfel – Să știi mai multe , să fii mai bun”, ofițerii de prevenire au fost prezenți în zilele de 21 și 22 noiembrie a.c. în rândul elevilor din clasele a V-a și a VIII-a din cadrul Colegiului Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prima zi a debutat cu tema ”Drepturile și îndatoririle copiilor”- tocmai pentru a marca data de 20 noiembrie, Ziua Universală a drepturilor copiilor și totodată pentru a-i responsabiliza pe cei mici asupra obligațiilor pe care le au la școală, pe stradă, în comunitate. Sub sloganul ”un copil prevenit este un copil salvat” ofițerii de prevenire și-au continuat sesiunea de informare și dialogul cu elevii prezenți.

Materialele informative, spoturile audio-video și filmulețele educativ-preventive au fost vizionate de copii, activitatea devenind una interactivă și plină de surprize plăcute.

Cu elevii de clasa a VIII-a polițiștii au dezbătut tema”Delincvența juvenilă -Cauze-Consecințe-Recomandări”. Astfel, plecând de la prezentarea filmului educativ ”Libertate versus Delincvență”, ofițerii de prevenire au dorit să scoată în evidență faptul că și minorii răspund în fața legii atunci când greșesc, iar o faptă antisocială comisă, mai devreme sau mai târziu, atrage repercusiuni în viitor.

Scopul acestor activități de prevenire a fost acela de a-i informa pe elevi în vederea evitării victimizării lor în diferite situații, dar și pentru prevenirea implicării lor în comiterea de fapte antisociale.

PUBLICITATE